fbpx

Verbiţă Service- Vulcanizare

S.C. VERBIȚĂ S.R.L- CU NOI E MAI SIMPLU!

Service autorizat Dacia, Renault și Nissan, VERBIȚĂ SERVICE vă pune la dispoziție un atelier modern și dotat la standarde înalte pentru efectuarea de servicii complete de vulcanizare.

 

ARAD
Sediul Central, Calea Aurel Vlaicu, nr. 282
Telefon: 0257.227.050; 0257.227.056 int. 18; Mobil: 0733.103.049
E-mail: mecanica@verbita.ro

Punct de lucru Aradul Nou, Calea Timişorii, nr.52
Telefon: 0257.278.752; 0357.434.753
E-mail: service.ar-nou@verbita.ro

 verbita-vulcanizare

În cadrul VERBIȚĂ SERVICE dispunem de un atelier de vulcanizare, dotat la standarde europene cu toate aparaturile moderne necesare efectuării de servicii complete de vulcanizare.
VERBIȚĂ SERVICE vă pune la dispoziţie în mod GRATUIT posibilitatea de a schimba aerul din roţile autovehiculului dumneavoastră cu AZOT.

 

Avantajele încărcării pneurilor cu AZOT

  Aerul este compus din:

 • 1% vapori de apă şi alte gaze – pierde de 250 de ori mai repede decât azotul
 • 21% oxigen – pierde de 3-4 ori mai repede decât azotul
 • 78% azot – cea mai mare moleculă din aer, uscat, neinflamabil

 

Datorită mărimii sale, molecula de azot este cel mai puţin permeabilă şi stă cel mai mult în pneuri.

Dacă se reduce procentul de oxigen, vapori de apă şi alte gaze din anvelope, de la 22% la mai puţin de 7%, anvelopele vor păstra presiunea corectă mai mult timp decât dacă se foloseşte “banalul” aer comprimat. De exemplu, cu 95% azot în anvelope, acestea vor menţine presiunea optimă de 3-4 ori mai mult timp.

VERBIȚĂ SERVICE vă oferă servicii de vulcanizare pentru mentru menținerea presiunii optime în anvelope.

Prin încărcarea cu AZOT, VERBIȚĂ SERVICE prin atelierul de vulcanizare vă oferă următoarele beneficii:

 • economie de combustibil – presiunea corectă menţine suprafaţa de contact cu asfaltul. Aceasta reduce rezistenţa la înaintare şi ajută la economia de combustibil cu aproximativ 3.3% – implicit se reduc emisiile de noxe.
 • viață mai lungă pentru anvelope– oxigenul prezent în anvelope determină oxidarea acestora la contact. Oxidarea poate face cauciucul mai “fragil” şi mai puţin elastic. În plus, la presiune şi temperaturi mari, oxigenul reacţionează şi dăunează structurii de rezistenţă a anvelopei. De fapt, în aceste condiţii oxidarea foarte rapidă, devine ardere. AZOTUL introdus de VERBIȚĂ SERVICE în atelierul de vulcanizare, împiedică acest lucru
 • creşte siguranţa – rularea cu presiune mai mică decât cea prescrisă este cauza a 90% din exploziile de pneuri. AZOTUL introdus de VERBIȚĂ SERVICE asigură o presiune constantă pentru reducerea posibilităţii exploziilor. În plus, presiunea constantă şi optimă menţin pata de contact ideală şi implicit manevrabilitatea autovehiculului este optimă, deci scade pericolul accidentelor
 • Îmbunătăţeşte performanţa sistemelor TPMS (tyre pressure measuring system) – autovehiculele moderne sunt dotate cu senzori de verificare a presiunii din anvelope, semnalizând la bord presiunea scăzută din acestea. Încărcarea cu AZOT în cadrul VERBIȚĂ SERVICE reduce intervalul de verificare a presiunii pneurilor datorită calităților de menținere a presiunii în pneuri constantă.
 • Variaţia presiunii este mai predictibilă – echipele din motorsport (NASCAR, Formula 1 etc.) folosesc azotul pentru a putea “regla” presiunea mai precis. Presiunea aerului comprimat poate fluctua considerabil dacă vaporii de apă sunt prezenţi, datorită variaţiilor de temperatură. Prin compresie, creşte concentraţia de apă, aerul fiind compresibil iar apa practic nu. Molecula de oxigen fiind mai mică decât cea de azot, ar putea “scăpa” mai repede. Deci, scăderea presiunii datorită scăpărilor de oxigen sunt excluse, oxigenul fiind înlocuit de azot
 • Durabilitate mai mare pentru jante – rugina din jante, cauzată de vaporii de apă şi alte gaze, poate ajunge la valvă şi poate cauza pierderi de aer. Azotul fiind complet uscat, elimină posibilitatea formării condensului şi implicit a oxidării şi formării ruginei
GDPR