fbpx

Instalații GPL

11/07/2019 |

Instalație GPL

Gaz Petrolifer Lichefiat (GPL)

Este un produs derivat, brut, care în general este făcut dintr-un amestec de propan şi butan. Este obţinut prin rafinarea petrolului sau direct din extracţie după ce a fost separat de gazele naturale sau petrol cu care acesta este în amestec în zăcămintele petroliere.

Economic

Atât datorită faptului că GPL este un combustibil care se obţine la un cost relativ scăzut, cât şi datorită faptului că este un carburant de viitor (ecologic) preţul final de vânzare la staţiile de alimentare este fără accize şi alte taxe suplimentare fiind aproximativ la jumătatea preţului benzinei. Consumul litric de GPL pentru un motor este cu maxim 10% mai mare decât consumul de benzină, fapt datorat densităţii GPL care este mai mică decât cea a benzinei. Luând în considerare aspectele prezentate anterior, se realizează o economie reală de aproximativ 40-45%.
Astfel, amortizarea investiţiei pentru montarea instalaţiei GPL se face relativ uşor (aproximativ 10.000-15.000 km), numai din diferenţa de cost benzină-GPL.

SIGUR

Contrar a ceea ce se crede, instalaţia de alimentare cu GPL este mult mai sigură decât cea pe benzină, deoarece componentele sunt supuse unor severe verificări fiind omologate internaţional.

Butelia instalaţiei este ferm fixată de caroserie cu bride metalice, aceasta nu se schimbă ca şi la aragaz, ci se umple cu dispozitivul de alimentare cu GPL la staţiile care dispun de SKID-uri GPL. Rezervorul este realizat din material de 3,5 mm grosime, special tratat chimic pentru a evita fisurile în caz de accident, este dotat cu un grup de supape care împiedică umplerea cu mai mult de 80% din capacitate, permiţând astfel gazului o expandare în caz de temperaturi înalte. Rezervoarele sunt echipate cu multivalve prevăzute cu supape de suprapresiune care se deschid la presiuni mai mari de 25 atm, conducând gazul prin tubulatura de aerisire afară din portbagaj spre exteriorul autoturismului. Presiunea de lucru este de 2 – 8 atm. (iarnă-vară)

Avantajele instalației GPL

 

📉 Costul scăzut la pompă 📉

Un litru de gaz petrolier lichefiat costă în prezent de peste două ori mai puțin decât unul de benzina

 

♻️ Poluează mai puțin ♻️

Folosește un carburant fără sulf, benzen, plumb sau alte substanțe cancerigene și se amestecă foarte bine cu aerul

 

💸 Valoare mai mare la revânzare 💸

O mașină pe GPL iți va aduce mai mulți bani la revânzare decât una exclusiv pe benzină

 

 

*Costurile unei instalații GPL cu tot cu montaj încep de la doar 2.700 RON*

În funcție de puterea motorului

Category: Noutati & Evenimente

Comments are closed.

-->
GDPR