fbpx

Decarbonizarea Motorului

08/07/2019 |

  

 

Decarbonizarea Motorului

Decarbonizarea unui motor este metoda prin care sunt eliminate depunerile care s-au format în timp pe unele piese interne.

Este vorba despre calamina depusă pe componentele motoarelor diesel și benzină.

După ani de utilizare a motorului, calamina începe să facă probleme, mai ales când este depusă pe senzori, supape, sonde şi alte elemente ale motorului. Începe să crească consumul de combustibil, maşină își pierde din perfomanțe sau începe să aibă fluctuaţii de relanti și creșterea vibrațiilor în timpul funcționării. Prin procesul de decarbonizare aceste depuneri pot fi eliminate.

*Decarbonizarea nu este un proces de reparație asupra motorului, este un indicator de mentenanță ( Metodă de întreținere )*

❗️ Este recomandată a se executa pe motoarele care nu prezintă coduri de defect sau probleme pe sistemul de injecție ❗️

Printre avantajele decarbonizării, cele mai importante sunt

1. Va scade consumul de combustibil

Ceea ce trebuie să realizeze sistemul de decarbonizare este curățarea motorului de calamină din sistemul de admisie/evacuare, ceea ce aduce la o funcționare în parametrii normali a motorului, lucru care duce la scăderea consumului.

2. Va scade gradul de poluare

În momentul de față poluarea este un factor important în viața de zi cu zi. Ceea ce facem acum pe planetă, vom lăsa mai departe copiilor noștrii. În țările din vest există amenzi extrem de mari, atunci când autovehiculul emite mai multe noxe decât este recomandat. De aceea, decarbonizarea mașinii va scade gradul de poluare cu pana la 60% ( fapt demonstrat ).

3. Crește durata de viață a motorului

Mașina poate fi comparată cu viața unui om. Atunci când avem grija de noi ( mâncăm sănătos, facem sport, etc ), vom prelungi starea noastră de sanatate. Aceeași comparație o putem face și cu autoturismul. Motorul acestuia trebuie ingrijit și curățat, astfel incât durata de viață a motorului să poată fi prelungită în timp. De aceea decarbonizarea auto, ajută cu toate acestea la prelungirea duratei de viață a mașinii și implicit a motorului.

 

*Prețuri începând de la doar 150 LEI (TVA INCLUS)*

 

Category: Noutati & Evenimente

Comments are closed.

-->
GDPR